Tak jako v roce 2009 i tento víkend 16.-17.6.2012 hostil stadion ve Vyškově Mistrovství ČR, tentokrát však v kategorii mužů a žen (jednotlivců). I klub AK Olymp Brno měl na tomto mistrovství hojnou účast. Atletky se vrátily nejen s osobními rekordy, ale i cennými medailemi. Tento víkend však atlety i diváky potrápilo počasí, kdy se rtuť teploměru vyšplhala nad 30°C. K vidění bylo polévání vodou, mokré ručníky, kšiltovky, plavky a především opálená či spálená těla :D.

Hned první den bylo k vidění nemálo kvalitních výkonů, z nižch 3 byly zakončeny medailemi. V individuálních disciplínách to byla bronzová na 100m překážek Jana Sotáková, která si nejen vylepšila svůj osobní rekord na 13.75, ale zajistila si i letenku na MS do 19let. Ve skokanském sektoru si také osobní rekord vylepšila Lucie Májková, která výkonem 13,60 obhájila titul mistryně ČR z loňského roku. I ve štafetě to zacinkalo cenným kovem a to pro sestavu Černochová, Hřivnová, Moravcová, Mrňová, které získaly bronzovou medaili.

Druhý den si sluníčko stále nedalo říct, ale atletům jako by tato úmorná vedra spíše vyhovovala než jim hatila jejich atletické plány. Na trati 800m vybojovala zlatou medaili Silva Škabrahová za čas 2:08.29 a v dálkařském sektoru po sobotním zlatu vybojovala stříbro Lucie Májková, která si i zde vylepšila osobní rekord na 612cm. Zlatou odměnu s náskokem získalo také štafetové družstvo na 4x400m ve složení Kutrová, Prokešová, Škabrahová, Němcová a to díky času 3:52.49.

Další výsledky naleznete na stránkách www.atletika.cz

Vem medailistům, závodníkům s OR (PB), zúčastněným i fanouškům děkujeme případně gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!

MCR-Vyskov-2012